Over Ralph
Even voorstellen:
Mijn naam is Ralph Smallegange en ben geboren in 1960. Ik heb een vrouw en twee jonge kinderen. In mijn werkzame leven ben ik voornamelijk actief geweest in de telecommunicatie. In grote lijnen drie periodes van 10 jaar ieder.
Eind jaren 80 verzelfstandigde de staat de toenmalige PTT. Het werd vanaf dat moment voor aanbieders mogelijk om eigen randapparatuur aan het PTT netwerk aan te sluiten. Denk hierbij aan autotelefoons en telefoontoestellen en centrales. De PTT beperkte zich tot een aantal basis concessies zoals:
- aanleg, exploitatie en instandhouding van de telecommunicatie-infrastructuur;
- leveren van basisdiensten van telefoondienst, telegraafdienst, telexdienst en datatransportdienst;
- leveren van huurlijnen voor het aanbieden van tele-informatiediensten (met uitzondering van basisdiensten);
- het vervoer tegen betaling van brieven van ten hoogste 500 gram;
- het aan of op de openbare weg plaatsen van brievenbussen die voor het publiek zijn bestemd;
- het uitgeven van postzegels met een afbeelding van de Koning of met de vermelding ‘Nederland’.
In januari 1989 werd ATF-3 in gebruik genomen. ATF-3 werd in Nederland gedeeld door de eerste generatie mobiele telefoons (toentertijd aangeduid als zaktelefoons) en autotelefoons. In deze dagen liepen we met bijvoorbeeld een Storno mobiele telefoon rond. Zie het plaatje hiernaast. Ik dacht zo’n 5 kilo, maar hij was draagbaar en je kon er goede sier mee maken bij vrienden en kennissen. Daarnaast werd ook het aansluiten van randapparatuur vrijgelaten, alhoewel aan strenge regels gebonden. In Nederland werd de term aansluitfactor ingevoerd. een waarde tussen 1 en 5 die het maximaal aantal aan te sluiten toestellen aan de infrastructuur bepaalde. Ter staving van o.a. de aansluitfactor moest men de randapparatuur laten keuren. Hieruit kwam het blauwe (toelating) en oranje (voorlopige toelating) stikker systeem voort.
De tweede periode van 10 jaar:
Begin negentiger jaren werden ook andere partijen actief op het gebied van infrastructuur (kabels in de grond). Een van deze partijen was Telekabel-Brabant. De voorloper van UPC het huidige Vodafone/Ziggo. Telekabel had op ATM en SDH gebaseerde glasvezelringen ten behoeve van de voeding van de wijkkasten voor de Coax kabel (TV-distributie). Door middel van de SDH technologie waren we in staat en de glasvezel vanuit de wijkkasten naar bedrijfsaansluitingen te verlengen. Zodoende konden we de klanten een 2Mbps synchrone internetaansluiting leveren. Toentertijd was dit een gigantische snelheid en wisten we niet wat ons allemaal te wachten stond. De eerste VPN’s over Coax en ADSL ontstonden voor onder andere grootwinkelbedrijven.
De derde periode
In 2007 ben ik door de toenmalige eigenaar van Edutel gevraagd om een zakelijke markt afdeling op te zetten. Edutel (onderdeel van KPN) was een van de meest ervaren Fiber to the Home (FttH) service providers in Nederland. Hun belangrijkste doelstelling was het leveren van zogenoemde Triple play dienst aan eindgebruikers onder de merknamen OnsBrabantNet en ON. Met de zakelijke afdeling onder de naam Edutel Business Solutions zagen we het potentieel van de FttH netwerken. Reggefiber investeerde in de aanleg van glasvezelnetwerken in residentiele gebieden. echter op zo'n 10% van de aangesloten panden bleek een bedrijf achter de voordeur te huisvesten. Wij besloten om deze markt te adresseren en hiervoor een aanbod te ontwikkelen.
Product Management:
- Ontwikkeling van een B2B aanbod over FttH
- Ontwikkeling van ISDN over SIP d.m.v. een Patton
- Ontwikkeling van PIN over IP i.s.m. Simac
- Ontwikkeling van Dual Stack internet (IPv4 en IPv6)
- Ontwikkeling IP-Transit diensten
Verkoop:
- Ik was verantwoordelijk voor de B2B markt
- Daarbinnen heb ik zowel een direct sales als reseller programma opgezet
- Ik heb een netwerk binnen de educatie en gezondheidzorg opgebouwd
- Verder heb ik meegewerkt aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen programma
Nadat KPN het bedrijf heeft overgenomen heb ik de opdracht gekregen om aan de zakelijke klanten een alternatief aan te bieden zodat het bedrijf ontmanteld kon worden. Dit resulteert in een lege BV die overgedragen kan worden aan KPN.
Per 1 november 2018 start ik derhalve met De Glasvezelman.